Schade melden | Hulp en advies? Bel: 075 - 631 47 06

Wat doet u met uw gouden handdruk?

Wat doet u met uw gouden handdruk?

vrijdag 9 januari 2015/Categorieën: Algemeen

Het klinkt zo mooi: de gouden handdruk. Afscheid nemen van uw baan en een flinke zak geld meenemen. Maar wat kunt u met die ontslagvergoeding? Zijn er nog fiscaal vriendelijke wegen om het weg te zetten?

Voor de gouden handdruk bestond tot een jaar geleden de fiscaal gunstige stemrechtconstructie. U bracht de ontslagvergoeding onder in een stamrecht bv en hoefde over dat bedrag geen belasting en geen vermogensrendementsheffing te betalen. Pas wanneer u vanuit de bv maandelijkse uitkeringen ontving, was u belastingplichtig. Sinds 1 januari bestaat deze fiscaalvriendelijke parkeermogelijkheid niet meer.

Inkomen op peil houden
Uw ontslagvergoeding is in eerste instantie bedoeld om uw WW-inkomsten aan te vullen. Uw WW bedraagt ten hoogste 70% van uw laatste inkomen. Was uw inkomen hoog, dan ligt dat percentage (een stuk) lager, want de uitkering is nooit hoger dan 3.000 euro per maand. U bouwt bovendien geen pensioen op na uw ontslag. Extra geld is daarom zeker welkom.

Drie mogelijkheden
Maar stel dat u uw inkomsten niet hoeft aan te vullen, bijvoorbeeld omdat u alweer snel aan het werk bent. Wat kunt u dan met uw ontslagvergoeding? 

Belasting middelen over drie jaar. Als u daardoor in een lager belastingtarief valt, houdt u netto meer over.
Uw aflossingsvrije hypotheek (gedeeltelijk) aflossen. U bespaart dan op uw woonlasten en hoeft u aan het eind van de looptijd minder of zelfs niets meer af te lossen.

Het geld gebruiken voor uw pensioen. Als u onvoldoende pensioen heeft opgebouwd, heeft u zogenaamde jaarruimte. U mag dan een bepaald bedrag reserveren om de pensioenopbouw te herstellen. Dit bedrag is aftrekbaar. Vaak stijgt de jaarruimte als u een ontslagvergoeding krijgt. Het loont de moeite om na te gaan of daar iets voor u te winnen valt.

Krijgt u een ontslagvergoeding en hoeft u die niet te gebruiken om uw WW-inkomsten aan te vullen? Neem dan contact op met ons kantoor. Wij bespreken graag met u wat een goede en fiscaalvriendelijke bestemming kan zijn voor uw geld. 

Verzekeringsadvies Jobing B.V.

Onze openingstijden:
ma:
di:
wo:
9:00 - 17:00 uur
9:00 - 17:00 uur
9:00 - 17:00 uur
do:
vr:
za:
9:00 - 17:00 uur
9:00 - 17:00 uur
-Rondom de feestdagen kunnen er afwijkende openingstijden gelden. Belt u dan eerst even?

  Bezoekadres:     
Maps icon
Jan Ligthartstraat 1
1817 MR Alkmaar
T. 075 - 631 47 06
E. info@jobing.nl

Bezoek uitsluitend op afspraak

Postadres:
Postbus 1141
1700 BC Heerhugowaard

Dezelfde maatschappijen maar dan met korting!