Schade melden | Hulp en advies? Bel: 075 - 631 47 06

Waarheden en onwaarheden over de autoverzekering

Waarheden en onwaarheden over de autoverzekering

donderdag 17 mei 2018/Categorieën: Verzekeringen

Hoe zit het toch met de autoverzekering? Zijn de premies in Amsterdam hoger dan in Maastricht? En als ik ruitschade claim, gaat dit ten koste van de no-claim korting? Wij nemen uw twijfels weg. Hier een opsomming van de meest voorkomende vragen en onduidelijkheden over de autoverzekering.


Is de groene kaart verplicht in Nederland?

Nee, de groene kaart is niet verplicht. Maar het is wel aan te raden deze mee te nemen. Hier staan alle belangrijke gegevens over de verzekering op. In sommige Europese landen geldt de groene kaart zelfs als verzekeringsbewijs. Ook bij het invullen van een Europees schadeformulier is de groene kaart nodig.

Zijn treden op de bonus-malus-ladder hetzelfde als schadevrije jaren?

Nee! Per geclaimde schade geldt meestal een daling van 5 treden op de ladder. De trede bepaalt hoeveel korting u krijgt op de premie. Dit verschilt per verzekeraar en kan oplopen tot 75% of 85%. Hoe langer u schadevrij rijdt, hoe hoger de korting!

Wordt mijn korting minder als ik ruitschade claim?

Bij bijna alle schades die geclaimd worden valt de korting terug, maar dat is niet het geval bij ruitschade en diefstal! Met een WA + beperkt casco of een allrisk dekking krijgt u de ruitschade vaak volledig vergoed zonder aftrek van eigen risico.

Wat nu als ik vergeet mijn auto te laten keuren?

De Algemene Periodieke Keuring is wettelijk verplicht. Het kan gebeuren dat u vergeet uw auto te laten keuren. In dat geval krijgt u 2 maanden de tijd om de auto alsnog te laten keuren. In die 2 maanden mag u rijden zonder een bekeuring te krijgen. Na die 2 maanden mag dat alleen nog in uitzonderlijke gevallen.

Kan de verzekeraar mijn verzekering stopzetten als de premie niet is betaald?

Ja, dat kan! Dat kan zelfs al bij een achterstand van 30 dagen. U bent dan niet verzekerd en mag in dat geval dus niet rijden!

Verschillen de prijzen per regio?

De prijzen tussen verschillende gebieden lopen behoorlijk uiteen. Dat in de stad meer betaald wordt dan in het dorp was al langer bekend. Maar in de steden kunnen de prijzen soms in dezelfde straat al variëren. Dat komt omdat verzekeraars bij het bepalen van de premie gebruik maken van gegevens over het postcodegebied. Sommige verzekeraars gaan nog een stap verder en maken een risicoprofiel per huishouden waarmee vervolgens de premie wordt vastgesteld.


Vergelijken loont dus! Bel ons voor een afspraak en laat ook uw autoverzekering onder de loep nemen om te zien of het voordeliger kan!


Verzekeringsadvies Jobing B.V.

Onze openingstijden:
ma:
di:
wo:
9:00 - 17:00 uur
9:00 - 17:00 uur
9:00 - 17:00 uur
do:
vr:
za:
9:00 - 17:00 uur
9:00 - 17:00 uur
-Rondom de feestdagen kunnen er afwijkende openingstijden gelden. Belt u dan eerst even?

  Bezoekadres:     
Maps icon
Jan Ligthartstraat 1
1817 MR Alkmaar
T. 075 - 631 47 06
E. info@jobing.nl

Bezoek uitsluitend op afspraak

Postadres:
Postbus 1141
1700 BC Heerhugowaard

Dezelfde maatschappijen maar dan met korting!