Schade melden | Hulp en advies? Bel: 075 - 631 47 06

Vakantie!

Vakantie!

dinsdag 19 juni 2018/Categorieën: Verzekeringen

De zomer breekt aan. Tijd voor vakantie. En als het even kan, een zorgeloze vakantie! Zorg dus voor een goeie reisverzekering. Wat is handig? Een doorlopende reisverzekering of een kortlopende? De keuze tussen beiden hangt af van de gezinssamenstelling. Gezinnen die 3 of meer weken per jaar op vakantie gaan zijn veelal voordeliger uit met een doorlopende reisverzekering. Voor alleenstaanden geldt doorgaans dat zij hiermee goedkoper uit zijn wanneer minimaal 4 weken per jaar gereisd wordt.


Wat dekt de reisverzekering o.a.?

 

  • * Buitengewone kosten

Bijna alle reisverzekeringen dekken buitengewone kosten. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om verlies van paspoort, hulpverlening door een alarmcentrale of vervangend vervoer.

  • * Bagage

Bagage is standaard gedekt op de reisverzekering. Vergoeding vindt plaats voor diefstal, het verloren raken of verliezen van bagage. Maar let op; niet alles wordt zonder meer vergoed! Er is vaak een maximum bedrag per persoon per polis en bovendien geldt voor een aantal zaken een lagere vergoeding, bijvoorbeeld voor dure filmapparatuur.

  • * Medische kosten

Veelal zijn medische kosten gedekt. Bij vakanties binnen Europa is dit niet altijd nodig aangezien de zorgverzekering dekking biedt. Toch kan het handig zijn medische kosten mee te nemen op de reisverzekering, bijvoorbeeld wanneer de kosten in het buitenland hoger zijn dan in Nederland.

  • * Autopech hulp

Niet standaard, maar wel als optie is autopech hulp mee te verzekeren. Noodzakelijke terugkeer naar Nederland wordt dan ook meestal vergoed. Of bijvoorbeeld een noodzakelijke overnachting in een hotel. Let wel goed op; sommige verzekeraars sluiten auto’s ouder dan bijvoorbeeld 10 jaar uit.

  • * De hond

Steeds meer mensen nemen hun hond mee op vakantie. In dat geval is een reisverzekering met een dekking voor huisdieren aan te raden. Een aantal verzekeringsmaatschappijen verzekert ze gratis mee!

 

Wat wel en niet is gedekt op de reisverzekering hangt af van de verzekeraar. Uitbreiding van het pakket is vaak mogelijk afhankelijk van een ieder zijn wensen en bestemming. Meer weten? Bel of mail ons en wij helpen u graag op weg naar een zorgeloze vakantie!

 

Verzekeringsadvies Jobing B.V.

Onze openingstijden:
ma:
di:
wo:
9:00 - 17:00 uur
9:00 - 17:00 uur
9:00 - 17:00 uur
do:
vr:
za:
9:00 - 17:00 uur
9:00 - 17:00 uur
-Rondom de feestdagen kunnen er afwijkende openingstijden gelden. Belt u dan eerst even?

  Bezoekadres:     
Maps icon
Jan Ligthartstraat 1
1817 MR Alkmaar
T. 075 - 631 47 06
E. info@jobing.nl

Bezoek uitsluitend op afspraak

Postadres:
Postbus 1141
1700 BC Heerhugowaard

Dezelfde maatschappijen maar dan met korting!